BLOGGER TEMPLATES AND Gaia Layouts »

Kako aktivirati group tag?

Početnicima u second life često se dešava da neznaju  kako da aktiviraju group tag, dakle natpis koji stoji iznad vašeg imena a kojim sapstavate drugim korisnicima da ste član neke second life grupe.
Može se desiti i to da nemate pristup nekom klubu ili mestu ako niste aktivirali group tag.
Ako neznate da aktivirate onda tu nastaje problem.
Ali sve se da rešiti.
Da bi ste aktivirali group tag kliknete na LOCAL CHAT kao što pokazuje crvena strelica na slici ispod.


Zatim na GROUPS i kliknite na grupu čiji group tag želite da aktivirate.
Na kraju ostaje samo da kliknete na ACTIVATE kao što se vidi na poslednjoj slici.

Nije bilo teško, jel da? : )

Kako sakriti grupu na profilu?

Kliknite na LOCAL CHAT

Zatim na GROUPS, onda izaberite grupu koja ne želite da se vidi na vašem profile I kliknite na INFO

Otvoriće vam se opširnije informacije o grupi I u donjem delu na prvoj strani iskljucite opciju LIST GROUP IN MY PROFILE

Na kraju kliknite na OK

Sada drugi korisnici neće videti da ste član te grupe.

Prava nad kupljenim objektom

Pri kupovini nečega, odeće, inventara ili bilo čega drugog bitno je obratiti pažnju na dozvole koje vam prodavac tog objekta posle kupovine pruža.
Mogućnosti, koje vam prodavac može pružiti su:
MODIFY, COPY, RESELL/GIVE AWAY.

MODIFY-Znači da vam prodavac daje dozvolu da objekat modifikujete-menjate, prilagođavate nekim svojim zahtevima.
COPY-Kao što samo ime kaže,znači da dobijate dozvolu da objekat kopirate.
RESELL-Daje vam mogućnost da objekat prodate ili poklonite.
Ako vam prodavac pruži sve tri mogućnosti to je takozvano puno pravo nad objektom (FULL PERMS) i tad imate sva prava kao i sam vlasnik objekta
Prava koja vam prodavac pruža možete proveriti tako što desnim tasterom miša kliknete na objekat a zatim na stavku EDIT.


Prodavac vam na prodaju može nuditi kopiju objekta ili CONTENT. Kad kupite kopiju znači da ste kupili identičan objekat upakovan u kutiji kao što ga vidite pri kupovini. Takve objekte potrebno je RASPAKOVATI. Ukoliko kupite CONTENT (sadržaj) onda je u vašem inventaru prebačen samo sadržaj objekta (bez kutije) i takve objekte nemorate da raspakujete.


Kako raspakovati kupljeni objekat?

                                               Kliknite levim tasterom na INVENTORY.

Nađite objekat među RECENT ITEMS i prevucite ga na površinu za raspakovanje. To uradite tako što će te levim tasterom miša zadržati objekat i pustiti na površinu.

Kliknite desnim tasterom miša na objekat koji ste izvukli iz INVENTORY i kliknite na OPEN.


Otvoriće vam se lista predmeta koji se nalaze unutra. U donjem delu liste nalazi se dugme COPY TO INVENTORY na koje kliknete.


Predmeti koji su bili upakovani sada su kopirani u vaš INVENTORY i možete ih naći u RECENT ITEMS.


Kako igrati zyngo?

Jedno od najčešćih pitanja koje dobijam od novih second life korisnika je: Kako igrati zyngo?


Za one koji neznaju, zyngo je u ovom trenutku najpopularnija casino igra u second life a igrati zyngo je veoma prosto, za početak najbolje je igrati freeplay zyngo.

Igra se pokreće tako što levim tasterom miša kliknete u gornji deo zyngo mašine kao što pokazuje strelica na slici ispod

Posle toga u vašem gornjem desnom uglu pojaviće se plavi izbornik i tu kliknite na PLAY kao što se vidi na slici ispod

Igru je najbolje igrati na autoplay pa zato kliknite na donji deo zyngo mašine gde obično piše CLICK AUTO

E sad potrebno je osvojiti bonus koji je odredjen recimo 64999 bodova i ukoliko osvojite taj broj ili više dobijate onoliko lindena koliko ta igra vredi.


Ukoliko brojeve koje ste dobili u donjoj horizontalnoj koloni imate u vertikalnoj koloni iznad, kliknete na brojeve u vertikalnoj koloni i uklanjate ih, tako osvajate bodove. E sad jer ste kliknuli na AUTOPLAY zyngo mašina će te brojeve uklanjati umesto vas pa tako štedite vreme i brže završavate igru, tako su vam veće šanse za osvajanje više novca u kratkom vremenskom periodu.

Šta vi radite kad igrate na AUTOPLAY?

Potrebno je samo ukoliko vam se pojave plavi jokeri da uklanjate bilo koji broj u koloni iznad njih, kao što je pokazano na slici, prioritet dajete brojevima u žutim poljima jer uklanjanjem tih brojeva dobijate više poena.
Ukoliko vam se pojavi andjeo bodovi vam ostaju a ukoliko se pojavi djavolak on vam uzima odredjeni broj bodova, mogu se videti na slikama. Ukoliko se pojavi dijamant on vam donosi određeni broj dodatnih bodova.

Ukoliko se pojavi zeleni joker mozete ukloniti broj sa bilo kog polja, naravno prioritet opet dajete brojevima u žutim poljima

Imate dvadeset rundi u svakoj igri i ukoliko osvojite bonus dobijate novac ukoliko ne onda ništa niste osvojili. Ponovo savetujem najbolje je igrati freeplay zyngo, makar za početak pa kad usavršite taktike i shvatite na kom principu mašine rade možete početi sa igrama koje traže određeni ulog. Iskreno savetujem vam da ove druge nikad ne igrate…

Kako kupovati u second life?

Kupovinu najčešće obavljate tako što levim tasterom miša kliknete na objekat koji nameravate da kupite, otvoriće vam se kružni izbornik I iz njega birate stavku BUY.

Otvoriće se lista objekata koji su za prodaju, da bi ste videli šta zapravo kupujete, ispod liste imate još jedno dugme BUY i na njega kliknete ukoliko želite da taj objekat kupite.

Posle toga u gornjem desnom uglu pojaviće se plavo obaveštenje da ste kupili objekat I cena po kojoj je plaćen. Kupljeni objekat možete naći u INVENTARU

Zatim u RECENT ITEMS


Teleportovanje u second life

Dakle, otvorili ste novi second life nalog i ulogovali se.
Prvo i osnovno što trebate znati je: Kako se teleportovati?
Teleportujete se tako što kliknete na dugme SEARCH koje se nalazi u donjem delu vašeg monitora
(vidi sliku)


Otvoriće vam se ovako nešto i gde piše FIND tu kucate ključnu reč za ono što tražite, kad ukucate ključnu reč idete na dugme SEARCH
Ja sam ovde ukucao ključnu reč ,,FREEBIE‚‚ jer mi je potrebna nova odeća i možda kompletni novi izgled za moj avatar a novca još uvek nemam jer sam nov u second life. Kad u second life pretraživaču ukucate ključnu reč ,,FREEBIE‚‚ i kliknete na SEARCH pretraživač vam nudi sva mesta koja u svom opisu imaju tu reč, dakle sva mesta koja nude besplatne stvari. Odaberete mesto gde će te se teleportovati i kliknete na dugme TELEPORT koje je na slici ispod označeno crvenom strelicom.
 
To je sve, teleportovali ste se na mesto koje ste izabrali.